Στην πραγματικότητα, βάσει του Feng Shui, η επιλογή ενός αληθινού φυτού  είναι η καταλληλότερη για την απορρόφηση όλης της θετικής ενέργειας που μπορεί να προσφέρει. Οι περιπτώσεις όμως όπου η επιλογή ενός τεχνητού φυτού υπερισχύει από αυτήν ενός φυσικού είναι οι παρακάτω:

  • Όταν λόγω αμέλειας ή lifestyle, δεν υπάρχει o απαραίτητος χρόνος για τη σωστή φροντίδα των φυτών.
  • Όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες φωτισμού.
  • Σε κτήρια γραφείων ή σε εξοχικές κατοικίες, λόγω περιορισμένου χρόνου παραμονής.

Στις παραπάνω περιπτώσεις στις οποίες η φροντίδα ενός φυσικού φυτού είναι σχεδόν αδύνατη, υπάρχει η πιθανότητα των αντίθετων αποτελεσμάτων από αυτών που προσδιορίζει το Feng Shui.

Για το λόγο αυτό, το ίδιο το Feng Shui προτείνει εναλλακτικά την τοποθέτηση τεχνητών φυτών στο χώρο λόγω των παρακάτω πλεονεκτημάτων:

  • Τα τεχνητά φυτά δεν χρειάζονται φροντίδα, όπως τα αληθινά.

Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν τα αληθινά φυτά για την ενέργεια που αποπνέουν, όμως περισσότεροι είναι εκείνοι που δεν μπορούν να τα φροντίσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν στο χώρο σας  “νεκρά”  φυτά προσφέροντας μόνο αρνητική ενέργεια. Σε αυτήν τη περίπτωση είναι σαφές σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui ότι ένα τεχνητό φυτό είναι ιδανικότερο γιατί απλούστατα αντέχει στο χρόνο.

  • Επιβιώνουν κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Το Feng Shui  αναφέρεται εκτός από τον εσωτερικό χώρο και στην επέκτασή του, που είναι το μπαλκόνι. Τα τεχνητά φυτά δεν χρειάζονται φυσικό φως και με τις κατάλληλες προδιαγραφές αντέχουν στις καιρικές συνθήκες διατηρώντας  την εμφάνισή τους αναλλοίωτη ανεξάρτητα από την έκθεση τους στον ήλιο, τη βροχή, το χιόνι και τον αέρα.

  • Και το πιο σημαντικό..Πλέον μοιάζουν με αληθινά.

Η τεχνολογία στη βιομηχανία των τεχνητών φυτών έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί κανείς να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ αληθινών και τεχνητών φυτών. Σε μερικά χρόνια είναι βέβαιο πως τα τεχνητά φυτά θα μυρίζουν όπως τα αληθινά!

*Tip: Το Feng Shui ενισχύεται από την ενέργεια του ξύλου που έχουν τα φυτά. Προτιμείστε λοιπόν φυτά που μόνο οι συλλογές της SPACEGREEN διαθέτουν, με απολύτως φυσικό ξύλινο κορμό.