Στην πραγματικότητα, βάσει του Feng Shui, η επιλογή ενός αληθινού φυτού  είναι η καταλληλότερη για την απορρόφηση όλης της θετικής ενέργειας που μπορεί να προσφέρει. Όμως, από την άλλη πλευρά οι περιπτώσεις όπου η επιλογή ενός τεχνητού φυτού είναι πιο ιδανική από αυτήν ενός φυσικού είναι οι παρακάτω:

  • Όταν λόγω αμέλειας ή του υπάρχοντος τρόπου ζωής, δεν υπάρχει χρόνος για τη σωστή φροντίδα των φυτών.
  • Όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες φωτισμού.
  • Σε κτήρια γραφείων ή σε εξοχικές κατοικίες, λόγω περιορισμένου χρόνου παραμονής.

Στις παραπάνω περιπτώσεις στις οποίες η φροντίδα ενός φυσικού φυτού είναι αδύνατη, υπάρχει η πιθανότητα των αντίθετων αποτελεσμάτων από αυτών που προσδιορίζει το Feng Shui.

Για το λόγο αυτό, το ίδιο το Feng Shui προτείνει εναλλακτικά την τοποθέτηση τεχνητών φυτών στο χώρο λόγω των παρακάτω πλεονεκτημάτων:

  • Τα τεχνητά φυτά δεν χρειάζονται φροντίδα, όπως τα αληθινά.

Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν τα αληθινά φυτά για την ενέργεια που αποπνέουν, όμως περισσότεροι είναι εκείνοι που δεν μπορούν να τα φροντίσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει στο χώρο σου ένα “νεκρό”  φυτό και η ενέργεια που προσφέρει να είναι μόνο αρνητική. Σε αυτήν τη περίπτωση είναι σαφές από τις αρχές του Feng Shui ότι ένα τεχνητό φυτό είναι προτιμότερο γιατί αντέχει στο χρόνο.

  • Επιβιώνουν κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Το Feng Shui  αναφέρεται εκτός από τον εσωτερικό χώρο και στην επέκτασή του, που είναι το μπαλκόνι. Τα τεχνητά φυτά δεν χρειάζονται φυσικό φως και με τις κατάλληλες προδιαγραφές αντέχουν στις καιρικές συνθήκες διατηρώντας  την εμφάνισή τους αναλλοίωτη ανεξάρτητα από την έκθεση τους στον ήλιο, τη βροχή, το χιόνι και τον αέρα.

  • Και το πιο σημαντικό..Πλέον μοιάζουν σαν αληθινά.

Η τεχνολογία στη βιομηχανία των τεχνητών φυτών έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί κανείς να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ αληθινών και τεχνητών φυτών. Μη σας φανεί περίεργο, αλλά σε μερικά χρόνια είναι βέβαιο πως τα τεχνητά φυτά θα μυρίζουν όπως τα αληθινά.

*Tip: Το Feng Shui ενισχύεται από την ενέργεια του ξύλου που έχουν τα φυτά. Οπότε για πιο επιθυμητά αποτελέσματα προτιμείστε φυτά της συλλογής SPACEGREEN που διαθέτουν φυσικό ξύλινο κορμό.